Mainos

EU-vaaleihin kalliilla kampanjoilla

EU-vaaliehdokkaiden kampanjarahoitukset kohoavat tänä vuonna edellisvaaleja korkeammalle. Kalleimpaan yhden ehdokkaan kampanjaan kuluu useita satoja tuhansia euroja.

EU-vaaliehdokkaiden kampanjarahoitukset kohoavat tänä vuonna edellisvaaleja korkeammalle. MTV kysyi kahdeltatoista ehdokkaalta arvioita omista kampanjabudjeteista.

Kymmenet tuhannet eurot eivät enää kaikille riitä. Kalleimpaan yhden ehdokkaan kampanjaan kuluu useita satoja tuhansia euroja.

Keskustan Kyösti Virrankosken kampanja on jo käynnissä, vaikka vaalit ovat vasta kesäkuussa. Rahaa kampanjaan pannaan vähintään 250 000 euroa.

- Se summa saadaan siitä, että keskusjärjestöjen osuus siitä on noin 100 000 euroa, Kyösti Virrankosken oma osuus on 75 000 euroa, sitten yksityiset ja yritykset 75 000, Kyösti Virrankosken kampanjan vaalipäällikkö Jarmo Korhonen kertoo.

Keskustan puoluesihteerin mielestä riittävän hyvä kampanja syntyisi vähemmälläkin.

- Kyllä pitäisi lähteä siitä, että jos saa kasaan 100 000 euroa, niin kyllä sillä näkyvyyttä löytyy. Se on kovin suuri summa jo sekin, Keskustan puoluesihteeri Eero Lankia kertoo.

Virrankosken kampanjapäällikkö on toista mieltä.

- Jos ehdokas aikoo olla tosissaan mukana ja rehellisesti käydä koko maan kampanjan, se maksaa vähintään 250 000 euroa, Korhonen uskoo.

MTV:n kysely osoittaa, että Virrankoski kampanjoi aivan omassa sarjassaan.

Istuvat parlamentaarikot, Riitta Myller ja Esko Seppänen luottavat 60 - 70 000 euron hintaisiin kampanjoihin.

Pahnan pohjimmaisina on kaksi vihreiden ehdokasta - kansanedustaja Satu Hassi ja europarlamentaarikko Uma Aaltonen, jotka yrittävät selvitä pääosin sillä, mitä saavat puolueelta, eli 10 000 eurolla.

Kokoomuksen ensikertalaisen, Alexander Stubbin rahoitus koostuu paitsi omista rahoista, myös mm. maksullisista seminaareista.

Stubbin kampanjapäällikön Pihan mielestä eurovaaleista ei kuitenkaan saa muodostua rikkaiden vaalia.

- Toivoisin että ne pysyisivät asiallisissa summissa, että periaatteessa kuka tahansa voisi lähteä ehdokkaaksi, Piha toivoo.

Tänä vuonna Euroopan parlamenttiin valitaan 14 suomalaista edustajaa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 21.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.