Mainos

EU uudistaa Tacis-ohjelmaa

EU:n Venäjälle ja muihin entisiin neuvostotasavaltoihin suuntaaman Tacis-avustusohjelman halutaan keskittyvän demokratian edistämiseen ja sijoitusten houkuttamiseen. EU:n komissio ehdotti tänään, että Tacis-ohjelman varat ohjattaisiin vastedes harvempiin, mutta suurempiin ja paremmin valmisteltuihin hankkeisiin.

Avustuksiin varataan yhteensä 24 miljardia markkaa vuosille 2000-2006. EU:n parlamentin ja ministerineuvoston on hyväksyttävä komission esitys vuoden 1999 loppuun mennessä.

Venäjällä Tacis pyrkii vahvistamaan oikeusvaltiota ja parantamaan taloudellisia toimintaedellytyksiä. Myös teollisuusyhteistyötä ja yhteisyritysten perustamista yritetään rohkaista. Jokaisessa Tacis-ohjelmaan kuuluvassa maassa toiminta halutaan keskittää korkeintaan kolmeen toiminta-alueeseen.

EU on vuodesta 1991 lähtien avustanut Venäjää, Ukrainaa ja muita entisiä neuvostotasavaltoja 18 miljardilla markalla. Baltian maat eivät kuulu Tacis-ohjelman piiriin, mutta sen sijaan Mongolia on mukana avustettavien joukossa. EU:n komissio sanoo ottaneensa suunnittelussa huomioon myös ohjelmaan suunnatun arvostelun.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.