Mainos

EU-ulkoministeri: Valtataistelu huippuviroista tiukkaa

EU:n ulkoministeri Catherine Ashtonin mukaan kaikkien EU-maiden pitää olla reilusti edustettuna unionin tulevassa ulkosuhdehallinnossa.

Ashton kertoi epävirallisessa EU-tapaamisessa Saariselällä, että hän ei ole yllättynyt siitä, miten tiukkaa valtataistelua EU:ssa parhaillaan käydään ulkosuhdehallinnon korkeimmista viroista.

Saariselän epävirallinen tapaaminen onkin yksi Suomen keinoista ajaa omaa etuaan. Ulkoministeri Alexander Stubbin kutsua on noudattanut Ashtonin lisäksi viiden EU-maan ulkoministerit perheineen sekä Turkin ulkoministeri.

EU:n tuore ulkoministeri Catherine Ashton rakentaa parhaillaan unionille uutta ulkosuhdehallintoa, johon tulee noin 3 000 työpaikkaa. Suomi haluaisi ulkosuhdehallintoon kaksi suurlähettilään paikkaa ja 15 - 30 muuta tehtävää.

Euroopan ulkosuhdehallinnon on määrä koostua Euroopan komission ja jäsenmaiden neuvoston virkamiehistä sekä jäsenmaiden diplomaateista. Palvelu toimisi uuden ulko- ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan alaisuudessa ja tukena. Osa virkamiehistä työskentelisi esimerkiksi uusissa EU-suurlähetystöissä maailmalla.

Lue myös:

Katso Anne Sjöholmin juttu Saariselältä (Seitsemän uutiset 13.3.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.