Mainos

EU tutkii Tampereen lentoaseman mahdollisen valtiontuen

Suomen viranomaisten epäillään antaneen lentoliikenteelle valtiontukea. Komissio epäilee tuen soveltuvuutta yhteismarkkinoille. Finavian eli entisen Ilmailulaitoksen pääjohtaja kiistää syytökset.

EU-komissio on ilmoittanut aloittavansa virallisen tutkinnan valtiontuesta, jota Suomen viranomaisten epäillään antaneen lentoliikenteelle. Mahdolliset tuensaajat ovat kaksi valtion omistamaa yhtiötä, Finavia ja Airpro, sekä irlantilainen Ryanair, silloin kun se liikennöi Tampere-Pirkkalan lentoasemalta.

Komissio epäilee tuen soveltuvuutta yhteismarkkinoille. Tukeen sisältyvät Finavialle ja Airprolle myönnettävä toimintatuki ja Tampereen lentoaseman terminaali 2:n muuttamiseen ja käyttöön myönnettävä tuki. Komissio kyseenalaistaa myös Ryanairin kanssa sovitun menettelyn, jossa lentoyhtiö maksaa palveluista pelkän pakettimaksun, mikä poikkeaa muille lentoyhtiöille tarjottavista ehdoista.

Finavian eli entisen Ilmailulaitoksen pääjohtaja Samuli Haapasalo kiistää syytökset.

- Valtio ei ole myöntänyt mitään budjettirahoitusta. Terminaali 2:een olemme investoineet omalla rahallamme, Haapasalo sanoi STT:lle tiistai-iltana.

Haapasalo kieltää myös Ryanairin erikoiskohtelun.

- Terminaali 2:ssa tarjoamme palveluita samoin ehdoin kaikille niille lentoyhtiöille, jotka haluavat niitä palveluita käyttää. Ehdot poikkeavat siitä, mitä ne ovat korkeatasoisemmassa Terminaali 1:ssä, jossa ehdot ovat myös kaikille samoja, Haapasalo sanoo.

Komissio päätti käynnistää virallisen tutkintamenettelyn, kun kilpaileva lentoyhtiö oli tehnyt asiasta valituksen. Ministeriöstä ei tavoitettu kommentoijaa tiistai-iltana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.