Mainos

EU tutkii Keskon Tuko-kauppaa

EU:n kilpailuviranomaiset ovat päättäneet ottaa tutkittavakseen Keskon Tuko-kaupan. EU:n komissio antaa kaupasta lausuntonsa neljän kuukauden kuluessa. Silloin selviää, hyväksyykö se kaupan vai ei.

Kesko osti Tukon toukokuun lopussa. Kaupan myötä se sai hallintaansa noin 60 prosenttia vähittäistavaramarkkinoista. Kilpailuvirasto ilmoitti heti kaupan jälkeen, että se haluaa EU:n näkemyksen kaupan myötä vahvistuneen Keskon asemasta vähittäiskauppamarkkinoilla. Se korosti jo silloin, että tutkinta ei koske Keskon käyttäytymistä vaan markkinoiden rakennetta.

EU:n komissio on jo tutkinut tilannetta, ja tänään se ilmoitti tutkimusten jatkamisesta. Normaalisti se ei tutkisi tällaista kauppaa, koska molempien yritysten toiminta on pääosin Suomessa. Koska Suomella ei kuitenkaan ole yritysten yhdistämistä koskevaa lakia, kotimaiset viranomaiset saattoivat pyytää apua EU:lta.

EU päätti tutkia tarkemmin yrityskauppaa, koska yritysten yhteenlaskettu markkinaosuus vähittäistavarakaupasta on niin suuri. Komission mukaan tämä saattaa vaikeuttaa ulkomaisten yrittäjien pääsyä Suomen markkinoilla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.