Mainos

EU-tuomioistuin eväsi ruotsalaismiehen viimeisen toiveen

Miehen toive oli, että puolet hänen tuhkastaan sijoitetaan Tukholmaan ja toinen puoli oli määrä siunata hautaan Suomeen.

Skoonelaisavioparin pitkälle oikeustaistelulle heidän poikansa hautapaikasta on laitettu piste. EU-tuomioistuin kielsi kolme vuotta sitten kuolleen miehen tuhkan jakamisen kahteen hautapaikkaan.

Helsingborgilaisen miehen toive oli ollut, että puolet hänen tuhkatuista jäännöksistään olisi haudattu äidinpuoleisen isoisän hautaan Tukholmaan. Toinen puoli oli määrä siunata isän vanhempien hautaan Suomeen.

Vainajan vanhemmat ehtivät aluksi saada tuhkan jakamiseen luvan Skoonen lääninoikeudesta, mutta valitusten jälkeen lupa evättiin ylemmissä oikeusasteissa. Lopullinen päätös tuli EU-tuomioistuimesta, jonka mukaan perinteisen käytännön rikkominen ei tullut kuuloonkaan. Päätöksestä ei voi valittaa.

Helsingborgs Dagbladet -lehden mukaan vanhemmat aikovat nyt haudata poikansa Tukholmaan. Kaikista oikeuden päätöksistä huolimatta he ovat myös päättäneet tuoda pienen murusen tuhkasta Suomeen isovanhempien hautaan kätkettäväksi. Myös pojan nimi on tarkoitus kaivertaa isovanhempien hautakiveen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.