Mainos

EU-tiloista löytyi salakuuntelulaitteita

Ranskan ja Saksan EU-toimistoista Brysselistä on löytynyt elektronisia salakuuntelulaitteita. Laitteet paljastuivat Justus Lipsius -rakennuksesta, missä EU:n johtajat pitävät huippukokouksen huomenna. Laitteita löytyi jäsenmaiden delegaatioiden huoneista normaalien tarkastusten yhteydessä. Asiasta kertoi jäsenmaita edustavan EU:n ministerineuvoston päätiedottaja Dominique-Georges Marro.

Kuuntelulaitteiden asettajasta ei ollut tuoreeltaan tietoa. Ranskalaisen Le Figaro -lehden mukaan Belgian poliisi on epäillyt Yhdysvaltojen olevan hankkeen takana.

-Tutkimukset ovat vasta alkaneet, emmekä vielä tiedä, kuka on hyötynyt tästä rikoksesta, Marro sanoi AFP:n mukaan.

Löytö on paljastunut muutaman viime päivän aikana, kun ministerineuvoston Justus Lipsius -rakennuksessa on valmistauduttu huippukokoukseen. Toistaiseksi ei tiedetä, kuinka kauan salakuuntelua on voinut tapahtua.

Jäsenmaiden edustajat käyttävät delegaatiohuoneita kokousten yhteydessä. Kaikki viralliset Brysselin EU-ministerikokoukset pidetään Justus Lipsius -rakennuksessa.

Päätiedottaja Kemppinen: Erittäin vakava asia

EU:n komission päätiedottaja Reijo Kemppinen ei ollut saanut virallista vahvistusta asiasta vielä iltapäivällä.

-Jos salakuuntelulaitteita löytyy EU:n instituutioiden tiloista, se on erittäin vakava asia, Kemppinen sanoi.

Kemppinen ei halunnut ottaa kantaa siihen, voisiko tapaus liittyä Irakin kriisiin. Saksa ja Ranska ovat voimakkaimmin vastustaneet sotilastoimia Irakissa. Kemppinen ei halunnut myöskään spekuloida tapauksen seurauksista.

Sotilasliitto Nato on epäillyt aiemmin Justus Lipsiuksen turvallisuutta ja tietojen pysymistä luetettavissa käsiksi. Tämä ilmeni, kun EU ja Nato aloittivat neuvottelut keskinäisestä tiedonvaihdosta muutama vuosi sitten.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.