Mainos

EU-tilasto: Suomalaiset eivät panosta vaatteisiin ja sisustukseen

Pukeutumiseen ja sisustukseen kulutetaan Suomessa suhteessa vähemmän rahaa kuin missään muussa EU-maassa, kertovat tuoreet tilastot. Yhdessä kulutuslajissa suomalaiset ovat sen sijaan ylivoimaisia: kahviin ei panosteta meikäläistä määrää edes espressoistaan ja capuccinoistaan kuulussa Italiassa.

Yleensäkin elintarvikkeisiin, juomiin ja tupakkaan kuluu Suomessa keskimääräistä suurempi osuus eli liki neljännes rahasta. Syötävä, juotava ja palava muodostavat kuitenkin yhä suurimman yksittäisen menoerän lähes kaikissa EU-maissa. Eniten se vie kotitalouksien varoja etelässä, Kreikassa peräti 38 prosenttia.

Vähiten ruokaan joudutaan satsaamaan Hollannissa, jossa sen osuus kotitalouksien kulutuksesta on alle 15 prosenttia. Asumiskuluihin kuluu luonnollisesti kaikissa kylmissä EU-maissa lämpöisempiä maita enemmän. Ruotsissa niiden osuus kulutuksesta on kaikkein korkein eli 27 prosenttia.

Italialaiset pukeutuvat

Suomessa kulutetusta rahasta vain viisi prosenttia menee vaatteisiin. EU-maiden keskiarvo on vähän yli seitsemän prosenttia. Tärkeintä pukeutuminen on italialaisille: heiltä kuluu siihen kymmenen prosenttia käyttövaroista.

Huonekaluosastollakin suomalaiset ovat säästäväisiä ja panevat menemään vain kuusi prosenttia rahoistaan. Keskimäärin eurooppalaiset sisustavat vajaalla kahdeksalla prosentilla. Luxemburgissa sisustukseen kuluu 11 prosenttia kaikista menoista. EU:n tilastolaitos Eurostat huomauttaakin, ettei tyypillistä eurokuluttajaa vielä ole olemassa. Kotitalouksien kulutusmenot muodostuvat sen mukaan, millainen elämäntapa, kulttuuritausta ja kehitysvaihe kutakin maata hallitsee.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.