Mainos

EU tehostaa merivahinkojen torjuntaa

Euroopan unioni pyrkii tehostamaan toimintaa merillä tapahtuvien ympäristövahinkojen torjumiseksi. EU-maiden ympäristöministerit ovat päättäneet asiaa koskevasta uudesta puiteohjelmasta Luxemburgissa. Tarkoituksena on parantaa EU-maiden keskinäistä yhteistyötä ja avunantoa äkillisissä tilanteissa, joissa merta uhkaa saastuminen joko onnettomuuden tai tahallisen päästön vuoksi.

EU-maat aikovat lisätä keskinäistä tietojen vaihtoa Internetin välityksellä, kouluttaa merivahinkojen asiantuntijoita sekä muodostaa onnettomuuksien torjuntajoukkoja. Ympäristöministeri Satu Hassin mukaan neuvoston päätöksessä otettiin huomioon myös tietojen vaihtaminen mereen upotetuista sotatarvikkeista, mitä EU:n parlamentti oli vaatinut ja ja mitä kokouslähteiden mukaan erityisesti Italia piti esillä. Tällaisen tiedonvaihdon tarve nousi esille Kosovon kriisin aikana, kun Naton pommittajat pudottivat käyttämättä jääneet ohjuksensa Adrianmereen ennen paluuta tukikohtiinsa. Italialaiset kalastajat repivät sitten niitä irti kalaverkoistaan.

Ympäristöministereiden sopima ohjelma on jatkoa EU-maiden jo vuonna 1978 aloittamalle yhteistyölle. Uusi ohjelma on voimassa vuoden 2006 loppuun.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.