Mainos

EU tehostaa biopolttoaineiden käyttöönottoa

EU vaatii jäsenmaita lisäämään biopolttoaineiden käyttöä liikenteessä. Suomessa ollaan tavoitteista pahasti jäljessä.

Suomi on yksi niistä seitsemästä EU-maasta, joita vastaan EU:n komissio on aloittanut rikkomusmenettelyn biopolttoainedirektiivin huonon toimeenpanon takia.

Meillä biopolttoaineen osuus liikenteessä on 0,1 prosenttia, kun EU:n tavoite vuoteen 2010 mennessä on 5,75 prosenttia. Tavoitteen saavuttaminen vaatii Suomessa nopeita toimia.

Nyt niin Suomessa kuin EU-komissiossakin pohditaan, tarvitaanko biopolttoaineiden käytön lisäämiseen suositusten sijaan pakottavaa lainsäädäntöä.

- Öljyä myyvät yritykset voisi lailla velvoittaa toimittamaan markkinoille tietyn määrän biopolttoainetta sisältäviä tuotteita, sanoo EU:n energiakomissaari Andris Piebalgs.

Liikenteen osuus EU:n kasvihuonekaasupäästöistä lähes neljännes. Biopolttoaineiden käytön lisääminen vähentää myös liikenteen päästöjä.

- Hyvin vähän hiilidioksidia tuottavat biopolttoaineet ovat tehokas tapa taistella ilmastonmuutosta vastaan, Piebalgs sanoo.

Kauppa- ja teollisuusministeriön työryhmän on määrä saada helmikuun loppuun mennessä valmiiksi esityksensä siitä, miten biopolttoaineiden käyttöä Suomessa edistetään.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 13.02.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.