Mainos

EU tarkastaa General Electricin Instrumentarium-kaupan

Euroopan komissio aikoo ottaa tarkempaan tarkasteluun sairaalalaitteita valmistavan Instrumentariumin myynnin amerikkalaiselle General Electric -monialajätille. Komissio totesi tänään, että yrityskauppa aiheuttaa vakavia kilpailuongelmia.

EU:n kilpailuviranomaisten selvitykset kestävät neljä kuukautta. EU:n päätös ei tullut yllätyksenä, sillä kilpailukomissaari Mario Monti vihjaisi asiasta jo eilen.

EU on huolissaan ennen kaikkea yhdistyväksi kaavaillun yhtiön liian vahvaksi muodostuvasta markkina-asemasta mm. liikuteltavissa röntgenlaitteissa, mammografiatutkimuksiin käytettävissä laitteissa sekä nukutettuja potilaita monitoroivissa laitteissa.

Komission mukaan sen tähänastiset selvitykset ovat osoittaneet, että yrityskaupan toteutuessa alkuperäisen kaavailun mukaan, juuri noille laitteille muodostuisi liian korkea markkinaosuus koko 15-jäsenisen Euroopan unionin alueella sekä Norjassa, Islannissa ja Liechtensteinissa.

Myös Yhdysvaltain kilpailuviranomaiset ovat ottaneet yrityskaupan tarkempaan syyniin ja analyytikot epäilevätkin, että Yhdysvalloissa ilmaantuvat ongelmat ovat vakavampia kuin Euroopassa ilmenevät pulmat.

Monialayhtiö General Electric tarjoutui joulukuussa ostamaan Instrumentariumin noin 2,1 miljardilla eurolla.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.