Mainos

EU: Suomen löyhennettävä alkoholirajoja

Euroopan unionin komissio vaatii Pohjolan EU-maita nostamaan pikaisesti alkoholimäärää, jonka matkailijat saavat tuoda kotimaahan palatessaan matkalta johonkin toiseen EU-maahan.

Viinapulloja

EU:n valtiovarainministereille osoittamassaan selonteossa komissio tähdentää, että Suomi ja Tanska ovat oikeudellisesti velvollisia poistamaan asteittain alkoholin tuontirajoitukset ennen vuoden 2003 loppua. Suomi on tähän asti luvannut nostaa vain oluen tuontirajan 110 litraan, mikä on normaali tuontiraja EU-maiden välillä.

Sitä vastoin Suomi on pitänyt toistaiseksi kiinni muista aiemmista rajoituksista: litra viinaa, kolme litraa väkeviä viinejä ja viisi litraa mietoja viinejä. Suomi ei ole myöskään esittänyt näiden rajoitusten poistamiselle minkäänlaista aikataulua.

Selonteossaan komissio kehottaa Suomea ja Tanskaa aloittamaan heti toimet, joiden on määrä auttaa niitä siirtymään mahdollisimman kivuttomasti EU:n normaaleihin säännöksiin.

Suomen valtiovarainministeriössä kehotukseen suhtaudutaan rauhallisesti, koska Suomi on jo valmistellut alustavasti suunnitelman, jonka mukaan ainakin viinien tuontikiintiöitä nostetaan ensi vuodenvaihteessa. Viinan tuontirajan Suomi aikoo jatkossakin pitää yhdessä litrassa. EU:n valtiovarainministerien on määrä puhua alkoholiselonteosta kokouksessaan Luxemburgissa ensi maanantaina.
(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja