Mainos

EU: Suomeen 800 Välimeren yli pakenevaa ihmistä

EU-komissio esittää vajaan 800 turvapaikanhakijan ohjaamista Suomeen kahden vuoden aikana. Tarkoituksena on lievittää Kreikkaan ja Italiaan kohdistuvaa painetta.

Komission esitys koskee Syyriasta ja Eritreasta saapuvia ihmisiä, jotka ovat kansainvälisen suojelun tarpeessa.

Komissio haluaa ohjata yhteensä 40 000 Italiaan ja Kreikkaan saapuvaa turvapaikanhakijaa muihin EU-maihin. Suomeen ohjattaisiin heistä 792.

Suomen tuleva hallitus vastustaa pakollisia kiintiöitä. Ajatus on herättänyt vahvaa vastarintaa myös monissa muissa EU-maissa.

Komission esityksen läpimeno edellyttää jäsenmaiden määräenemmistön hyväksyntää. Maahanmuuttokomissaari Dimitris Avramopoulosin mukaan esityksessä ei ole kyse kiintiöistä.

- Jokainen jäsenmaa päättää itse, kuinka monelle ihmiselle se antaa pakolaisstatuksen, Avramopoulos sanoi tiedotustilaisuudessa.

Suomi ottaa tällä hetkellä varsin vähän turvapaikanhakijoita muihin EU-maihin verrattuna. Viime vuonna Suomeen saapui reilut 3 600 turvapaikanhakijaa, kun samaan aikaan Ruotsi sai yli 80 000 turvapaikkahakemusta.

Komissio perustelee esitystä sillä, että Välimerellä kärjistynyt kriisi on kohdistanut kohtuutonta painetta Italiaan ja Kreikkaan. Komissio tarjoaa jäsenmaille 6 000 euroa jokaista uudelleen sijoitettavaa turvapaikanhakijaa kohti.Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.