Mainos

EU sopuun tupakkamainonnan kieltämisestä

EU-maiden sosiaaliministerit pääsivät myöhään eilen sopimukseen, joka kieltää asteittain tupakkatuotteiden mainonnan unionin alueella. Tupakan mainonta lopetetaan kokonaan kahdeksan vuoden siirtymäajalla, kertoi lehdistöneuvos Reijo Kemppinen Suomen EU-edustustosta.

Jäsenmailla on kolme vuotta aikaa panna direktiivi toimeen sen jälkeen kun se on julkaistu virallisessa lehdessä. Jos jollekin jäsenmaalle tulee ongelmia, se voi saada kaksi vuotta lisäaikaa.

Poikkeustapauksissa jäsenmaa voi sallia tupakkateollisuuden sponsoroinnin maailmanlaajuisissa tapahtumissa vielä kolmen vuoden ajan sillä ehdolla, että sponsorointiin käytetyt varat vähenevät siirtymäkauden aikana ja maa ryhtyy vapaaehtoisesti vähentämään sponsoroinnin julkista näkyvyyttä.

Mainontakielto hyväksyttiin pienimmällä mahdollisella enemmistöllä. Se sai taakseen 62 ääntä 87 mahdollisesta. Kieltoa vastaan äänestivät Saksa ja Itävalta. Espanja ja Tanska äänestivät tyhjää. Direktiivi astuu voimaan ensi vuonna sen jälkeen kun EU:n parlamentti hyväksyy sen.

Huttu-Juntunen tyytyväinen

Sosiaali- ja terveysministeri Terttu Huttu-Juntunen on tyytyväinen päätökseen. Hänen mukaansa sekä suoraa että epäsuoraa mainontaa tulisi vähentää niin pian kuin mahdollista.
-Suomelle on erittäin tärkeää, että sponsorointi kielletään, Huttu-Juntunen korosti.

Huttu-Juntusen mukaan ei ole lainkaan selvää, että Formula I-kisat muuttaisivat Kaukoitään, kuten brittihallitus on pelännyt. Huttu-Juntusen mukaan Formula-tallit löytävät kyllä vaihtoehtoisia rahoituslähteitä.
(STT-Reuters-DPA-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.