Mainos

EU-riidat jatkuvat: Sarkozy sähähti Britannian Cameronille Brysselissä

Tunnelma alkaa kiristyä, kun neuvottelut euroalueen velkakriisin ratkaisemiseksi pitkittyvät. Brittiviestimien mukaan Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy olisi ripittänyt kovasanaisesti Britannian pääministeriä David Cameronia.

– Olemme lopen kyllästyneitä siihen, että kritisoit meitä ja kerrot, mitä meidän olisi tehtävä, Sarkozyn kerrotaan sanoneen.

The Guardian ja The Daily Telegraph ovat saaneet tietonsa sanaharkasta virkamieslähteiltä. Sarkozya ärsyttää tiettävästi se, että Cameron sotkeutuu euroalueen johtajien kokouksiin, vaikkei Britannia edes ole mukana eurossa.

– Sanot inhoavasi euroa, et halunnut liittyä siihen ja nyt haluat puuttua kokouksiimme, Sarkozy jatkoi.

Cameron sanoi myöhemmin, että hän ymmärtää euroalueen tarpeen ratkaista ongelmiaan yhdessä.

– Mutta siinä on vaaransa. Jos euroalue yhdentyy, on riskinä, että euroalueen ulkopuoliset saattavat tulkita, että euroalue yksin tekee koko EU:ta koskevia päätöksiä, Cameron varoitti.

Sarkozyn ja Cameronin kahnaus ei ole ainoa, joka on viime aikoina tullut julkisuuteen. Myös Sarkozyn ja Saksan liittokanslerin Angela Merkelin välien kerrotaan olevan kireät, koska maiden ratkaisuehdotukset velkakriisiin ovat olleet hyvin erilaiset.

(MTV3 - AFP)

Katso Helena Petäistön raportti Brysselistä:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.