Mainos

EU rauhoitteli huolia osakekurssien syöksystä

Euroopan komissio on tänään omalta osaltaan rauhoitellut osakemarkkinoiden syöksylaskusta huolestuneita sijoittajia ja kuluttajia vakuuttamalla, että EU-maiden talous on edelleen vankalla pohjalla.

Puheenjohtaja Romano Prodi sanoi, että komissio on erittäin huolestunut rahoitusmarkkinoiden epävakaasta tilanteesta ja että yritysten hallintokäytäntöön on puututtava erityisesti Yhdysvalloissa. Prodi lisäsi kuitenkin nopeasti, että hänen keskeinen viestinsä on valaa luottamusta ja uskoa Euroopan talouteen. -EU:n talous on erittäin terve, hän korosti.

Prodin sanoman toisti myös sisämarkkinakomissaari Frits Bolkestein. Hän painotti, ettei Euroopassa tähän mennessä ole ilmennyt Yhdysvaltain tapaisia kirjanpitoskandaaleja, eikä nyt käytössä oleva tieto viittaa siihen, että niitä olisi tulossakaan. -Omahyväisyyteen ei silti ole aihetta, sillä koskaan ei voi sulkea pois sitä mahdollisuutta, etteikö tällaisia valitettavia tapahtumia voisi sattua myös Euroopassa, hän sanoi.

Ranskan keskuspankin pääjohtaja Jean-Claude Trichet taas arvioi jo aiemmin tänään, että maailman pörssikurssien alamäki alkaa vaikuttaa jo liioitellulta. Trichet yhtyi myös Euroopan keskuspankin pääekonomistin Otmar Issingin näkemykseen, jonka mukaan euroalueen talous on varsin hyvin suojattu pörssikurssien laskun aiheuttamilta häiriöiltä.

Britannian pääministeri Tony Blair puolestaan vakuutti uskovansa, että myös Britannian talous on vahvassa vedossa ja useita muita maita paremmissa asemissa selvitäkseen osakemarkkinoiden turbulenssista.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.