Mainos

EU-puheenjohtajuus ja Agenda aiheina Lipposen Lontoon vierailulla

Pääministeri Paavo Lipponen vierailee Lontoossa tänään ja huomenna. Hän tapaa tänään myös pääministeri Tony Blairin. Keskusteluissa käsitellään EU:n ajankohtaisia asioita eli Agenda 2000 -uudistuspakettia, EU:n laajentumista ja Suomen EU-puheenjohtajuuskautta.

Näkemyksiä vaihdetaan mm. siitä, pystytäänkö unionin rahoitusta ja maataloutta koskevat ratkaisevat päätökset tekemään lähikuukausina ja mitä asioita on lykkäytymässä Suomen puheenjohtajuuskaudelle. Samalla valmistellaan jo ensi vuosituhannen suuntaviivoja, joita Suomen kauden lopulla linjataan erityisellä julistuksella. Keskustelujen aiheena ovat myös ulko- ja turvallisuuspolitiikka sekä pohjoinen ulottuvuus.

Pääministereiden on määrä tavata iltakahdeksalta Suomen aikaa. Huomenna pääministeri Lipponen pitää Lontoossa Euroopan unionia käsittelevän esitelmän. Iltapäivällä hän tapaa ylähuoneen Labour-ryhmää johtavan paronitar Jayn. Keskustelujen aiheina ovat mm. Suomen EU-puheenjohtajuus sekä tasa-arvoasiat.

Lipponen vieraili Lontoossa luennoimassa myös tammikuun puolivälissä. Tuolloin tulevaisuuskonferenssissa pidetyn puheen aiheena oli hyvinvointiyhteiskunta. Lipposen Lontoon-vierailu on kaksipäiväinen. Viikonloppuna hän osallistui Euroopan sosiaalidemokraattisen puolueen puheenjohtajakokoukseen Wienissä.
(MTV3-STT )
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.