Mainos

EU pohtii terrorismin ja laittoman maahanmuuton estämistä

Viiden suurimman EU:n jäsemaan sisäministerit kokoontuivat Ranskaan pohtimaan keinoja terrorismin ja laittoman maahanmuuton estämiseksi. Kaksi päivää kestävässä tapaamisessa Ranskan, Saksan, Britannian , Italian ja Espanjan on määrä laatia lista mm. turvallisista maista joihin EU-alueelle pyrkivät ihmiset voitaisiin palauttaa.

EU:n viiden suurimman jäsenmaan sisäministerit kokoontuivat sunnuntaina La Bauleen Ranskaan pohtimaan keinoja terrorismin ja laittoman maahanmuuton estämiseksi. Kaksipäiväisessä tapaamisessa Ranskan, Saksan, Britannian, Italian ja Espanjan sisäministerien on määrä laatia muun muassa lista turvallisista maista, joihin EU-alueelle pyrkivät ihmiset voidaan palauttaa.

Ministeriryhmä kävi läpi samoja kysymyksiä jo toukokuussa Espanjan Jerezissä, mutta osa kysymyksiä jäi tuolloin vielä avoimiksi. Kokouksen puheenjohtajana toimiva Ranskan sisäministeri Nicolas Sarkozy kiistää ajatuksen, jonka mukaan viisikko yrittäisi estää muita EU:n jäsenmaita osallistumasta terrorismia ja laitonta maahanmuuttoa koskeviin keskusteluihin. Hän myöntää kuitenkin, että päätöksenteko on huomattavasti helpompaa pienessä ryhmässä.

-On hankalampaa tehdä päätöksiä 15 maan kesken nykyisin - ja 25 maan kesken tulevaisuudessa - erityisesti alueilla, joilla päätöksiä kaivataan nopeasti, kuten terrorismin, laittomaan maahanmuuttoon liittyvän rikollisuuden ja huumekaupan juurimisessa, Sarkozy sanoo. Hän lisää, että kyseessä on pioneeriryhmä EU:n sisällä, joka aikoo päästä ripeämmin toiminnallisiin ratkaisuihin.

Viisikko toivoo, että heidän kehittelemänsä ratkaisut kelpaisivat myöhemmin myös muille EU:n jäsenille. Sarkozy huomauttaa, että viisikon vastuulla on 300 miljoonan asukkaan turvallisuus, kun koko EU:ssa on tällä hetkellä 377 miljoonaa asukasta.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.