Mainos

EU pohtii ravintolatupakoinnin täyskieltoa

Euroopan unionissa haudotaan tupakoinnin täyskieltoa kaikissa kahviloissa, ravintoloissa ja baareissa. Ehdotus koskisi kaikkia EU:n jäsenmaita. Asiasta kertoi EU:n terveys- ja kuluttajansuoja-asioista vastaava komissaari David Byrne EUpolitix-verkkolehden haastattelussa.

Komissiosta vahvistettiin, että suunnitelmia on tekeillä, mutta ne ovat vasta aivan alkuvaiheessa. Ongelmana on, ettei EU:n komissiolla ole päätösvaltaa kieltää ravintoloissa tupakointia jäsenmaissa. Kielloista voivat päättää vain jäsenmaat itse.

Monissa jäsenmaissa jo tupakan mainostamisen kieltäminen on aiheuttanut vastustusta, joten kaikkia jäsenmaita koskevaa tupakointikieltoa voi olla vaikea saada aikaan. Uusien itäisen Euroopan jäsenmaiden liittyessä unioniin tupakkakielloista voi olla entistä vaikeampi päättää.

Byrne kuitenkin uskoo, että on vain ajan kysymys, milloin ravintoloiden omistajat saavat syytteitä tupakoinnin sallimisesta. Hän vetosi siihen, että jo työsuojelusäädökset vaativat ravintoloitsijoita suojaamaan työntekijänsä tupakansavulta.

Tupakointi ravintoloissa ja muissa vastaavissa tiloissa on jo kielletty Irlannissa. Yhdysvalloissa noin 100 kaupunkia on tehnyt vastaavan päätöksen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.