Mainos

EU pitää kiinni ilmastotavoitteistaan

EU pitää kiinni ilmastotavoitteistaan talouskriisistä huolimatta. Jäsenmaat eivät kuitenkaan ole vielä yksimielisiä, miten tavoitteet käytännössä saavutetaan.

Jäsenmaat päättivät huippukokouksessa, että tavoitteiden toteuttamisen yksityiskohdista sovitaan joulukuussa. Puheenjohtajamaa Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy lupaa, että Ranska tekee kaikkensa tuloksen saavuttamiseksi. Pääministeri Matti Vanhanen uskoo, että joulukuun kokouksesta tulee pitkä.

- Luultavasti tulee vaikea kokous, mutta en hetkeäkään epäile etteikö jokainen lähde siihen kokoukseen. Täällä sitouduttiin siihen, että siellä sitten ratkaisu tulee.

Etenkin osa Itä-Euroopan maista sekä Italia epäilevät, että tavoitteiden saavuttaminen tulee nykytilanteessa liian kalliiksi, ja ne vaativat omalle teollisuudelleen erityishelpotuksia.

Vanhasen mielestä energiaintensiivisten teollisuudenalojen pitää päästä päästöhelpotusten joukkoon. Vanhanen uskoo osan Suomen teollisuudesta saavan helpotuksia.

- Uskon, että suomalaisesta teollisuudesta ainakin terästeollisuus ja osa metsäteollisuudesta nämä kriteerit täyttää.

EU on muun muassa sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjään viidenneksen vuoteen 2020 mennessä. Lisäksi uusiutuvan energian osuus on tarkoitus nostaa viidennekseen samassa ajassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.