Mainos

EU perääntymässä biopolttoainetavoitteesta

Ympäristökomissaari Stavros Dimasin mukaan biopolttoaineiden aiheuttamat ympäristöongelmat ja sosiaaliset haitat ovat arvioitua suurempia.

Euroopan unionin tavoite lisätä reilusti biopolttoaineiden käyttöä on ajautunut vakaviin vaikeuksiin.

Ympäristökomissaari Stavros Dimasin mukaan on jopa parempi olla saavuttamatta tavoitetta ollenkaan kuin saavuttaa se köyhiä ja ympäristöä vahingoittavalla tavalla.

Ympäristöjärjestöt ovat varoittaneet, että EU:n tavoite lisätä biopolttoaineiden käyttöä voi johtaa paheneviin ympäristöongelmiin, kun kehitysmaista raivataan metsää polttoaineiden tuotantoa varten. Samalla ruuan hinta voi nousta hallitsemattomasti, jos pelto käytetään energiakasvien tuotantoon viljan sijasta.

- Olemme nähneet, että biopolttoaineiden aiheuttamat ympäristöongelmat ja sosiaaliset haitat ovat suurempia kuin luulimme. Meidän täytyy siis olla varovaisia, Dimas sanoi BBC:lle.

EU-maat päättivät viime vuonna nostaa biopolttoaineiden osuuden kymmeneen prosenttiin liikenteen polttoaineista vuoteen 2020 mennessä.

EU-maat ovat myös päättäneet leikata hiilidioksidipäästöjä viidenneksen vuoden 1990 tasosta vuoteen 2020 mennessä. Lisäksi uusiutuvan energian osuus kaikesta energiantuotannosta on tarkoitus nostaa viidennekseen.

Komission tarkempi esitys tavoitteiden saavuttamiseksi julkaistaan ensi viikolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.