Mainos

EU-parlamentti yrittää sopia kulukorvauksistaan syksyllä

EU-parlamentti yrittää saada uuden matka- ja kulukorvausjärjestelmänsä hyväksyttyä jo tänä syksynä, ilmoitti parlamentin kvestoreihin kuuluva Pertti Paasio (sd.) tänään.

Paasion mukaan ehdotusta viimeistellään parhaillaan ja täysistunto voisi ottaa siihen kantaa toisessa lokakuun täysistunnoista. Tavoite on, että uudet säännöt olisi hyväksytty ennen Wienin huippukokousta joulukuussa. EU:n tilintarkastustuomioistuin arvosteli parlamentin matkakorvauksia äskettäin, koska se voi tuottaa edustajille korvauksia, jotka ylittävät kalleimman lentolipun hinnan. Maksettavat korvaukset perustuvat matkustettuun kilometrimäärään, mikä suosii kaukaa matkustavia edustajia.

Brittiläinen labouria edustava EU-parlamentaarikko Gary Titley totesi, ettei järjestelmä voi jatkua nykyisellä tolallaan - tilalle on saatava avoin ja läpinäkyvä tapa korvata edustajien kulut. -Tämä on saatava kuntoon ennen ensi vuoden EU-parlamenttivaaleja, Titley sanoi. Titley huomautti, ettei nykyinen parjattu korvausjärjestelmä ole kattava; EU-parlamentin jäsenet joutuvat kustantamaan kaikki kotimaan sisäiset matkansa itse. Uuden järjestelmän on tarkoitus korvata todelliset matkakustannukset, kotimaan matkat mukaanluettuna. Palkka- ja korvausjärjestelmän sekavuutta lisää se, että parlamentin jäsenten palkka määräytyy maan kansallisen parlamentin palkkatason mukaan, Titley huomautti. -Näin ollen saksalaiset, italialaiset ja espanjalaiset saavat erittäin korkeaa palkkaa, kreikkalaiset ja portugalilaiset melko huonoa, Titley sanoi.

Suomalaisten edustajien palkka sijoittuu keskiarvon huonommalle puolelle. Titley ei kuitenkaan pitänyt todennäköisenä, että parlamentin jäsenille voitaisiin sopia yksi yhtenäinen palkkataso.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.