Mainos

EU-parlamentti tiukensi aselainsäädäntöä

Ennen Jokelan tragediaa Suomi oli yksi harvoista maista, jotka vastustivat ikärajan nostoa aseen hankinnassa. Tragedian jälkeen Suomi ilmoitti muuttavansa lainsäädäntöään uuden direktiivin vaatimusten mukaiseksi.

Euroopan unionin parlamentti on tiukentanut EU:n ampuma-aselainsäädäntöä. Jatkossa jäsenmaat voivat sallia aseiden hankinnan ja hallussapidon ainoastaan henkilöille, joilla on siihen pätevä syy ja jotka ovat täyttäneet 18 vuotta. Alaikäiset nuoret voivat harrastaa metsästystä vanhempiensa luvalla tai aikuisen valvonnassa.

Suomi ilmoitti jo Jokelan kouludraaman jälkeen muuttavansa lainsäädäntöään uuden direktiivin vaatimusten mukaiseksi. Suomi oli aiemmin yksi harvoja maita, joka vastusti ikärajan nostoa.

EU-parlamentaarikko Lasse Lehtisen (sd.) mukaan aselaki mahdollistaa edelleen suomalaisten nuorten ampumaharrastuksen. Jos harrastusaseen haluaa siirtää EU:ssa maasta toiseen, riittää siihen jatkossa EU:n ampuma-asepassi. Muita viranomaisasiakirjoja ei tarvita.

Aselupaa ei saa myöntää vaaralliseksi katsotulle henkilölle. Tällainen voi olla esimerkiksi väkivaltarikoksesta tuomittu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.