Mainos

EU-parlamentti käsittelee EKP-nimityksiä

EU-parlamentti äänestää tänään Euroopan keskuspankin johtokuntanimityksistä. Parlamentti ei pysty kumoamaan nimityksiä, mutta voi hyväksyessään antaa niille poliittisen oikeutuksen.

Parlamentin talous- ja rahavaliokunta tenttasi viime viikolla EKP:n johtokuusikon, eikä kuulemisten perusteella ilmennyt juurikaan syitä kyseenalaistaa valintoja. Kuulemistilaisuudessa ainoastaan espanjalainen Domingo Solans, jota on esitetty johtokuntaan kuudeksi vuodeksi, herätti epäilyjä ylimalkaisten vastaustensa vuoksi. On mahdollista, että espanjalainen saa kosolti tyhjiä ääniä myös tänään koko parlamentilta.

Sen sijaan EKP:n pääjohtajaehdokas hollantilainen Wim Duisenberg vakuutti talous- ja rahavaliokunnan poliittisesta riippumattomuudestaan. Duisenberg totesi valiokunnalle, ettei hän ole sitoutunut vetäytymään tehtävästään minään tiettynä ajankohtana.

Duisenbergin kahdeksanvuotiskauden mahdollinen typistäminen Ranskan vaatimuksesta ehti herättää laajaa vastarintaa parlamentissa. Suomen pankin pääjohtajaa Sirkka Hämäläistä esitetään viideksi vuodeksi EKP:n johtokuntaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.