Mainos

EU-parlamentti hyväksyy Suomen siviilipalvelusjärjestelmän

EU-parlamentti on hylännyti parlamentin vuotuisen perusoikeusmietinnön kohdan, jossa kritisoitiin Suomen siviilipalvelusjärjestelmää. Suomen siviilipalvelusjärjestelmää koskeva kritiikki kaatui selvin numeroin 366-143.

Mietinnössä Suomea kehotettiin luomaan asepalvelukselle vaihtoehtoinen palvelusmuoto, joka ei ole kestoltaan asepalvelusta pitempi. Suomen siviilipalvelusjärjestelmää koskevasta mietinnön kohdasta järjestettiin erillisäänestys parlamentin sosiaalidemokraattisen ryhmän aloitteesta. Erillisäänestystä pyysi ryhmään kuuluva euroedustaja Ulpu Iivari, jonka mielestä mietintö antaa virheellisen kuvan Suomen siviilipalvelusjärjestelmästä.

-Olen tyytyväinen siitä, että aiheeton moite Suomea kohtaan poistettiin täysistunnon äänestyksessä, Iivari toteaa. Iivarin mukaan siviilipalveluksen pituutta voi perustella esimerkiksi sillä, että asevelvolliset ovat palveluksessa kasarmeilla vuorokaudet ympäriinsä, kun taas siviilipalvelusmiehet tekevät normaalia työviikkoa.

Suomessa siviilipalvelus kestää 395 päivää, kun taas asepalveluksen minimikesto on 180 päivää. Hollantilaisen euroedustajan Joke Swiebelin laatimassa perusoikeusmietinnössä Suomen siviilipalvelusjärjestelmä rinnastettiin Kreikan vastaavaan järjestelmään. Kreikassa asepalveluksesta kieltäytyvien palvelusaika on 36 kuukautta, kun asepalvelus kestää 18 kuukautta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.