Mainos

EU-parlamentti hyväksyi Prodin komission johtoon

EU-parlamentti on odotetusti hyväksynyt italialaisen Romano Prodin EU-komission puheenjohtajaehdokkaaksi. Prodin puolesta parlamentissa äänesti 392 euroedustajaa 505 äänestykseen osallistuneesta. Prodia vastaan äänesti 72 ja tyhjää äänesti 41.

EU:n jäsenvaltioiden johtajat nimittivät Prodin yksimielisesti EU-komission puheenjohtajaehdokkaaksi runsas kuukausi sitten. Nyt puheenjohtajaehdokkaalla on myös parlamentin kannatus.

Prodi on jo aloittanut tunnustelut tulevista komission jäsenistä EU-maiden hallitusten kanssa. Parlamentin antaman luottamuslauseen myötä komissaarineuvottelut saavat lisää puhtia. Odotettavissa ovat melkoiset spekulaatiot uusista komissaariehdokkaista.

EU-parlamentti "haastattelee" Prodin yhdessä jäsenmaiden hallitusten kanssa valitsemia komissaariehdokkaita kirjallisesti ja suullisesti. Kuulemisprosessin takia uusi komissio aloittanee aikaisintaan syyskuun lopussa, jolloin parlamentti on äänestänyt komission kokoonpanosta. Parlamentti voi joko hyväksyä tai hylätä koko komission.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.