Mainos

EU-parlamentti äänestää Barroson jatkosta

Euroopan parlamentissa äänestetään tänään EU-komission puheenjohtajan Jose Manuel Barroson jatkokaudesta. EU-parlamentin vihreiden odotetaan äänestävän Barroson jatkoa vastaan, ja suurin osa sosialistiryhmästä äänestää tyhjää.

Barroso piti eilen puheen, jossa hän otti pitkälle huomioon häntä vastustavien eurokansanedustajien toiveita. Barroso kertoi muun muassa perustavansa seuraavaan komissioonsa ilmastokomissaarin salkun ja lupasi toimia rahoitusmarkkinoiden valvontajärjestelmän perustamisen puolesta.

- Tarvitaan uusia sosialistisia päämääriä (talous)kriisin takia. Työttömyys on eurooppalaisten suurin ongelma, Barroso totesi puheessaan.

Kädenojennuksestaan huolimatta hän oli kiivaan arvostelun kohteena parlamentin täysistunnossa Strasbourgissa.

- Ranskan vaalikampanjan aikana sanoitte, että (Ranskan presidentti Nicolas) Sarkozy pelastaa pankit sekä ilmastonmuutoksen ja että Sarkozy muutti Euroopan. Nyt sanotte, että Barroso pelastaa ilmaston ja muut. Nyt kyllä saat haukut Elysee-palatsista, ilkkui vihreiden ryhmänjohtaja Daniel Cohn-Bendit.

- Sen perusteella, mitä nyt on pöydällä, voin sanoa aivan varmasti, että ette saa minun ryhmäni tukea, sanoi sosialistien ryhmänjohtaja Martin Schulz.

Barrosoa tukevat liberaalit joutuivat lopulta lähes puolustamaan myötäsukaisuuttaan.

- Olemme keskellä talouskriisiä. Tarvitsemme EU-instituutiota ja komissiota, perusteli liberaalien ryhmänjohtaja Guy Verhofstadt.

Barroso tulee valituksi, vaikka hän saa taakseen vain yksinkertaisen eli kaikkien äänestäjien enemmistön. Portugalin ex-pääministerin hyväksyminen uudelle viisivuotiskaudelle näyttääkin todennäköiseltä, ja huomio onkin kiinnittynyt enemmän siihen, kuinka suuren enemmistön Barroso saa taakseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.