Mainos

EU-parlamentin puhemies vetoaa Suomeen Schengen-asiassa

EU-parlamentin puhemies Jerzy Buzek vetoaa Suomeen ja Hollantiin, jotta maat harkitsisivat uudelleen kantaansa Romanian ja Bulgarian Schengen-jäsenyyteen.

Suomi ja Hollanti estivät eilen Brysselissä järjestetyssä sisäministerien kokouksessa Romanian ja Bulgarian liittymisen EU-kansalaisten matkustamista helpottavaan Schengenin sopimukseen.

Buzek pitää Suomen ja Hollannin kantaa valitettavana ja muistuttaa, että Romania ja Bulgaria täyttävät Schengen-jäsenyyden kriteerit.

- Vetoan oikeudenmukaisuuteen ja eurooppalaiseen solidaarisuuteen. Euroopan parlamentti pyytää Romanian ja Bulgarian Schengen-jäsenyyden estäneitä maita harkitsemaan uudelleen kantaansa, Buzek kirjoittaa tiedotteessaan.

- Sen eurooppalaisen hengen, joka pitää meitä yhdessä ja joka tekee EU:sta niin houkuttelevan arvoyhteisön, on voitettava, Buzek muotoilee.

EU-parlamentti asettui kesäkuussa roimalla ääntenenemmistöllä tukemaan Romania ja Bulgarian Schengen-jäsenyyttä. Parlamentilla ei kuitenkaan ole asiassa päätösvaltaa, vaan Schengen-alueen laajentamisesta päättävät siihen kuuluvat maat.

Katso Nina Rahkolan juttu (Seitsemän uutiset 23.9.2011)

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.