Mainos

EU-parlamentin puhemies patistaa äänestämään

Suomessa vieraileva Euroopan Parlamentin puhemies Hans-Gert Pöttering vaatii, että Euroopan parlamentin vaalin tuloksen pitää ratkaista myös EU:n komission uuden puheenjohtajan puoluetausta. Pötteringin mukaan komisison puheenjohtajan pitää tulla siitä poliittisesta ryhmästä, joka voittaa Euroopan parlamentin vaalin.

- Lissabonin sopimuksessa sanotaan, että valtioiden päämiesten on otettava vaalitulos huomioon komission puheenjohtajaa valittaessa, Pöttering sanoo. Lissabonin sopimus ei ole voimassa, sillä Irlantilaiset kaatoivat sen kansanäänestyksessä.

Pötterin toivoo erityisesti, että ihmiset äänestäisivät kesän EU-vaaleissa.

- Unioni on tärkeä instituutio ja ansaitsee kansalaisten tuen. Viestini kaikille suomalaisillekin on, että menkää äänestämään! Se ei ole niin vaikeaa. Päätä omasta tulevaisuudestasi. Puolusta omia arvojasi ja tarpeitasi, Pöttering patistelee.

Pöttering puhuu tänään MTV:n järjestämässä Talviaarenassa. Hän käsittelee muun muassa europarlamenttivaaleja ja EU:n tulevaisuuden haasteita.

Pöttering toisti Suomen vierailullaan myös Parlamentin kannan, että EU:n ei pidä laajentua ennen kuin EU:ta uudistava Lissabonin sopimus on saatu voimaan.

Viime viikolla Pöttering moitti Olli Rehniä siitä, ett tämä oli liputtanut sen puolesta, että Islannista voisi tulla nopeastikin EU:n jäsen.

Haastattelussa Pötterin korosta arvostavansa Rehniä suuresti, mutta haluaa asioiden hoituvan tietyssä järjestyksessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.