Mainos

EU-parlamentin kohuraportti yhä hyllyllä

EU-parlamentin puhemies Hans-Gert Pöttering ei tänään luvannut julkistaa kohuttua raporttia euroedustajien avustajarahojen väärinkäytöksistä.

Pötteringiltä tivattiin kantaa asiaan EU-huippukokouksen yhteydessä Brysselissä, mutta hän ei vastannut kysymykseen. Hän pyrki muutenkin hillitsemään keskustelua raportista.

- Ei pidä tehdä yleistyksiä yhden mädän omenan perusteella, Pöttering muistutti. Hän painotti, että ongelma on tiedossa ja sitä pyritään korjaamaan.

Salaiseksi leimatusta parlamentin sisäisestä raportista on viime viikkoina tihkunut paljon epäimartelevia tietoja julkisuuteen. Esimerkiksi veronkierto näyttäisi olevan yleistä avustajarahojen maksatusten yhteydessä.

Hollantilaisen parlamentaarikon Paul van Buitenenin mukaan avustajarahoja on päätynyt muun muassa yrityksille, joilla ei ole tekemistä EU-edustajien avustamisen kanssa kanssa. Yhden yrityksen pääbisnes näyttäisi olleen puukauppa.

Tarkkoja tietoja raportista ei kuitenkaan ole, eikä yhtään epäiltyä parlamentaarikkoa ole nimetty.

Raportti on parhaillaan EU:n petostorjuntatoimisto OLAF:n tutkittavana. Jokainen EU-edustaja saa kuukaudessa yli 15 000 euroa avustajien palkkaamiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.