EU-parlamentin äärioikeistoryhmä hajosi

Puolueet olivat yhtä mieltä siitä, ettei Turkista saa tulla EU-maata ja että siirtolaisia on Euroopassa liikaa.

Euroopan unioni parlamentin äärioikeistolainen ryhmä on hajonnut alle vuoden olemassaolon jälkeen.

Siirtolaisvastainen ryhmä hajosi, kun romanialaiset ja italialaiset edustajat ajautuivat riitaan EU:n sisäisestä siirtolaisuudesta.

Italiassa vastustus romanialaisia siirtolaisia kohtaan on kasvanut sen jälkeen, kun romanialaista alettiin epäillä italialaisnaisen murhasta. Monet italialaiset syyttävät romanialaisia tulijoita rikollisuuden kasvamisesta laajemminkin.

Äärioikeisto sai oman ryhmän kokoon viime tammikuussa juuri Romanian ja Bulgarian liityttyä unioniin. Vähintään 20 jäsenen ryhmillä on parlamentissa oikeus erilliseen rahoitukseen.

Pieni ryhmä kokosi äärioikeistoa ympäri Euroopan. Italiasta mukana oli esimerkiksi fasistijohtaja Benito Mussolinin lapsenlapsi Alessandra Mussolini, joka juuri suututti romanialaiset ryhmätoverinsa kutsumalla heidän maanmiehiään rikollisiksi.

Ryhmän romanialaisen Romania Mare -puolueen edustajat tunnettiin puolestaan romanivastaisuudestaan.

Jo ryhmää perustettaessa kävi ilmi, että yhteisten tavoitteiden löytäminen eri maiden ääripuolueiden kesken oli hankalaa. Esimerkiksi Puolan kansallismieliset jäivät heti kättelyssä ryhmän ulkopuolelle, koska ryhmässä istuva Ranskan äärioikeisto vastustaa tahollaan puolalaisia siirtolaistyöntekijöitä.

Lähinnä puolueet olivat yhtä mieltä siitä, ettei Turkista saa tulla EU-maata ja että siirtolaisia on Euroopassa liikaa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat