Mainos

EU painii jälleen asbestiongelmien kanssa

EU joutuu selvittelemään jälleen uutta asbestiskandaalia. Nyt Strasbourgin Europarlamentin vanhoista lisärakennuksista on löytynyt asbestia vain vuosi sen jälkeen, kun ennen vuokralla olleet tilat ostettiin kaupungilta 140 miljoonalla eurolla.

- Kun osto tehtiin hätäisesti, minusta ei silloin oltu tarpeeksi varovaisia. On selvää, että alusta alkaen rakennuksissa oli asbestia. Silloin meille uskoteltiin, että asbestiriskiä ei ollut, toteaa budjettivaliokunnan puheenjohtaja Inge Grässle.

Kauppasopimuksessa ei ole ehtoja, että kaupungin tulisi korjata asia, jos ongelmia ilmenee.

- No tietysti parlamentin hallinto on tässä toiminut erittäin huolimattomasti, kun on tämän kaupan tehnyt. Mutta silloin oli valtava kiire ja haluttiin väkisin ostaa ne rakennukset ja nyt ollaan tällaisissa ongelmissa heti vuoden päästä, summaa budjettivaliokunnan jäsen Ville Itälä.

EU tutkitutti rakennukset asbestin varalta konsulttiyrityksen voimin ennen kuin vuokralta siirryttiin rakennuksen omistajaksi. Siitä huolimatta asbestista aiheutuu nyt suuri lasku.

- Asbestista puhuttiin ja sitä varten erikseen oli konsultti, joka tutki rakennukset. Kaikesta huolimatta asbestia nyt sitten kuitenkin löytyi näin nopeasti. Tämä on erittäin kallista, puhutaan monista miljoonista, Itälä jatkaa.

Brysselissä EU-komission päärakennukset jouduttiin tyhjentämään useiksi vuosiksi asbestin vuoksi. Vuonna 2004 valmistunut remontti maksoi satoja miljoonia euroja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.