Mainos

EU paheksuu sananvapauden rajoituksia Azerbaidzhanissa

EU muistuttaa, että toimenpiteet tiedotusvälineiden vapauden rajoittamiseksi Azerbaidzhanissa ovat EU:n ja Azerbaidzhanin kumppanuus- ja yhteistyösopimuksen hengen ja tarkoituksen vastaisia.

Euroopan unioni on huolestunut Azerbaidzhanin tiedotusvälineisiin kohdistuvien rajoituksien lisääntymisestä. Suomi vetoaa EU:n puheenjohtajamaana Azerbaidzhanin hallitukseen, jotta se mahdollistaisi sananvapauden toteutumisen maassa.

Julkilausumassa todetaan unionin tietoon tulleen lukuisia riippumattomiin toimittajiin ja opposition edustajiin kohdistuneita esimerkkejä häirinnästä, mielivaltaisista pidätyksistä, tuomioistuinkäsittelyistä ja väkivallasta.

EU muistuttaa, että toimenpiteet tiedotusvälineiden vapauden rajoittamiseksi Azerbaidzhanissa ovat äskettäin hyväksytyn Euroopan naapuruuspolitiikan toimintasuunnitelman sekä EU:n ja Azerbaidzhanin kumppanuus- ja yhteistyösopimuksen hengen ja tarkoituksen vastaisia. Ne ovat myös vastoin niitä kansainvälisiä velvoitteita, joihin maa on sitoutunut muun muassa Euroopan neuvoston ja Etyjin puitteissa.

Myönteistä EU:n mielestä on Azerbaidzhanin tv- ja radioneuvoston päätös sallia ANS-TV:n ja -radion aloittaa uudelleen lähetyksensä odotettaessa jäljellä olevien lupa-asioiden ratkaisemista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.