Mainos

EU-päämajassa juotiin myrkkykahvia

EU-komission päämajan kahviautomaatit on asetettu käyttökieltoon sen jälkeen, kun automaattien tarjoamasta kahvista löytyi huimia raskasmetallipitoisuuksia.

Kahvin nikkelipitoisuudet ylittävät jopa 17 000 prosentilla sallitun enimmäismäärän ja suurimmat sallitut lyijypitoisuudet ylittyvät 16 prosentilla, kertoo International Herald Tribune.

Kahviskandaali paljastui, kun komission arkistonhoitaja ihmetteli italialaisen Cimbali-automaatin tarjoaman kahvin makua. Hän lähetti näytteen kahvista testattavaksi laboratorioon kotimaahansa Itävaltaan ja sai paluupostissa hätkähdyttävät tutkimustulokset.

Cimbali-yhtiö kiistää, että Berlaymont-rakennuksen tammikuussa käyttöönotetuissa kahviautomaateissa olisi mitään vikaa.

Käyttökieltoon asetetut 20 automaattia maksavat noin 5000 euroa kappaleelta. Komission tiedottaja ei vielä suostunut arvioimaan, tuleeko komissio vaatimaan 100000 euron automaatti-investointiaan takaisin italialaisyhtiöltä.

Myrkkykahvin ei tiedetä aiheuttaneen sairaustapauksia EU-komissiossa. Suurille nikkelipitoisuuksille altistuminen voi komission sisäisen tiedotteen mukaan aiheuttaa muun muassa iho-oireita ja vatsavaivoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.