Mainos

EU oikeustoimiin Britanniaa vastaan

Euroopan unionin komissio on päättänyt ryhtyä oikeudellisiin toimiin Britanniaa vastaan, koska brittiläistä naudanlihaa on EU:n asettamasta vientikiellosta huolimatta viety ulkomaille, kertoi uutistoimisto Reuter tänään EU-lähteisiin nojautuen.

Syynä EU:n komission päätökseen ovat kesällä tehdyt paljastukset brittiläisen naudanlihan laittomasta viennistä Belgiaan ja Saksaan. EU-lähteistä luonnehdittiin komission päätöstä eräänlaiseksi varoitukseksi. Komissio lähettää Britannialle kirjelmän havaituista vientikiellon rikkomuksista ja kehottaa Britannian hallitusta tiukentamaan vientikiellon valvontaa. Britannian uskotaan vastaavan kirjelmään 30 vuorokauden kuluessa.

Mikäli Britannia ei ryhdy EU:ta tyydyttäviin toimiin, saattaa EU viedä asian EU:n tuomioistuimeen. Tällaista käännettä ei kuitenkaan pidetä kovinkaan luultavana.

EU kielsi brittiläisen naudanlihan viennin maaliskuussa 1996, kun oli ilmennyt, että ns. hullun lehmän tauti voi tarttua ihmisiin ja aiheuttaa hengenvaarallista Creutzfeldt-Jakobin tautia.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.