Mainos

EU neuvotteli tulitauosta - taistelut jatkuivat Gazassa

Taistelut raivosivat Gazassa maanantaina samaan aikaan kun alueelle yritettiin neuvotella tulitaukoa kansainvälisin voimin. Israelin joukot halkaisivat Gazan alueen kahteen osaan, ja kiristivät Gazan kaupungin saartoa.

EU:n valtuuskunta keskusteli Egyptissä presidentti Hosni Mubarakin kanssa tulitauosta. Israelin ja palestiinalaisjärjestö Hamasin edellinen puoli vuotta kestänyt tulitauko oli Egyptin välittämä.

EU ja Egypti neuvottelivat myös keinoista, joilla humanitaarista apua saataisiin toimitettua alueelle. Kansainvälinen Punainen Risti kuvaili maanantaina Gazan oloja kaoottisiksi ja hyvin vaarallisiksi.

Egyptistä puheenjohtajamaan Tshekin johtaman valtuuskunnan matka jatkui Israeliin ja Länsirannalle.

Valtuuskunnan kintereillä seurasi Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy. Sarkozy tapasi ensin presidentti Mubarakin Egyptissä ja matkusti sen jälkeen Länsirannalle, jossa hän keskusteli myöhemmin illalla palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin kanssa.Päivän päätteeksi Sarkozyn oli määrä tavata vielä Israelin pääministeri Ehud Olmert Jerusalemissa.

Myös Hamas ilmoitti lähettävänsä valtuuskunnan Egyptiin. Hamasin mukaan se on valmis harkitsemaan tulitaukoa, jos Israel vetää joukkonsa Gazasta, purkaa alueen saarron sekä avaa rajanylityspisteet.

Israelin hyökkäys oli maanantai-iltaan mennessä vaatinut yli 540 ihmisen hengen. Israelin armeijan mukaan se on tappanut ja ottanut kiinni kymmeniä Hamasin taistelijoita. Hamas ampui Israelin mukaan päivän aikana parisenkymmentä rakettia Israeliin.

-Olemme iskeneet kovaa Hamasia vastaan, mutta emme ole vielä saavuttaneet tavoitettamme. Siksi operaatio jatkuu, sanoi Israelin puolustusministeri Ehud Barak.

(M´TV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.