Mainos

EU näytti vihreää valoa Dash-koneiden lentoluvalle

Näyttää siltä, että muut konetyyppiä käyttävät eurooppalaiset yhtiöt voivat edelleen jatkaa Dasheilla lentämistä.

Lentoyhtiö SAS:n Dash-merkkiset matkustajakoneet saavat todennäköisesti pian lentoluvan. Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA näytti tänään alustavasti vihreää valoa koneille sen jälkeen kun niiden valmistaja Bombardier oli esitellyt kattavan toimenpideohjelman.

Lentoturvallisuusviraston kokoukseen osallistui Bombardierin edustajien lisäksi kanadalaisia ja pohjoismaalaisia ilmailuviranomaisia.

SAS päätti vähän aikaa sitten, ettei se käytä enää Dash Q400 -koneita. Päätös tehtiin, koska kolme konetta oli lyhyen ajan sisällä joutunut vaaratilanteisiin laskutelineongelmien takia.

SAS:lla on ollut 27 Dash-konetta leasing-sopimuksella. Yhtiö on kertonut jo saaneensa koneista kyselyitä muilta yhtiöiltä.

Ruotsin ilmailuhallinnon edustajan mukaan pohjoismaiset ilmailuviranomaiset keskustelevat jatkossa Bombardierin toimenpidepaketista. Todennäköiseltä hänen mukaansa näyttää, että koneet saavat lentoluvan.

EASA:n tämänpäiväinen kokous merkitsee myös sitä, että muut konetyyppiä käyttävät eurooppalaiset yhtiöt voivat edelleen jatkaa Dasheilla lentämistä.

(MTV3-STT-TT-Ritzau)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.