Mainos

EU:n yhteinen tullivalvonta onnistui

Suomessa takavarikoitiin yhteensä 9000 litraa pirtua, kun Tullihallitus yhdessä EU:n jäsenmaiden kanssa toteutti maantieliikenteessä tullivalvontaoperaation. Kymmenen päivää kestänyt operaatio toteutettiin viime marraskuussa.

Koko EU:n alueella takavarikoitiin 17 miljoonaa savuketta ja 40 000 litraa alkoholia. Näiden tuotteiden verojen määrä olisi ollut 34 miljoonaa markkaa. Takavarikointien yhteydessä pidätettiin 26 ihmistä. Tullihallitus toimi operaatio TABOOn koordinaatiokeskuksena. Tehtävänä oli paljastaa sekä ottaa haltuun kaupallisia ja veronalaisia alkoholi- ja tupakkatuotteita, jotka on tuotu EU:n alueelle lainvastaisesti kolmansista maista tai häivytetty yhteisöpassituksesta.

EU menettää vuosittain satoja miljoonia ecuja alkoholi- ja savukepetosten takia. Esimerkiksi vuona 1996 jäsenvaltiot menettivät valmisteveroja 450 miljoonaa ecua (yli 2,5 mrd mk) veronkierron takia. Tupakkaveroja jäi kantamatta 800 miljoonaa ecua. Euroopan unionin neuvostossa, komissiossa ja parlamentissa on pidetty tärkeänä jo pitkään, että yhteinen tullivalvontaoperaatio pitäisi järjestää. Suomi ehdotti vuonna 1996, että se voisi järjestää ensimmäisen kaikkien jäsenmaiden yhteisen maantieoperaation. Tietojen vaihto jäsenmaiden välillä sujui hyvin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.