Mainos

EU:n valtuuskunta Algeriaan

EU:n ministerivaltuuskunta matkustaa tänään väkivallan repimään Algeriaan. Algerian hallituksen odotetaan pysyvän tiukasti kannassaan, ettei maan kriisiä voida ratkaista poliittisin keinoin vaan ainoastaan tehostamalla taistelua äärimuslimeja vastaan.

Algerian entinen pääministeri syyttää maan armeijaa siviilien teurastuksista. Kymmenen vuotta sitten pääministerin tehtävistä eronnut Abdul Hamid Brahimi kertoi asiasta eilen CBS-televisioyhtiölle. Hänen mukaansa armeija syyttää veriteoista ääri-islamilaisia ja kostaa näin kansalle sen, että se vaaleissa äänesti radikaalipuolueita. Nykyinen pääministeri kiistää väitteen.

Algeriaan matkustava EU-ryhmä koostuu niin sanottua troikkaa eli Luxemburgia, Britanniaa ja Itävaltaa edustavista apulaisministereistä. Troikan muodostavat EU:n edellinen, nykyinen ja seuraava puheenjohtajamaa.

Algerian hallitus on suhtautunut EU:n väliintuloon torjuvasti. Lähetystöltä on muun muassa kielletty pääsy surmapaikoille.
-Emme hyväksy mitään tutkimuksia tai tiedusteluja, koska tiedämme totuuden, ulkoministeri Ahmed Attaf ilmoitti sunnuntaina.

Jopa 1 500 siviiliä on kuollut Algerian verilöylyissä sen jälkeen, kun muslimien pyhä kuukausi ramadan alkoi 30. joulukuuta. Hallituksen ilmoittama luku on 254.
(AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.