Mainos

EU:n valtiovarainministerit harmissaan matkarahavilpistä

EU:n valtiovarainministerit ovat harmissaan siitä, että talous- ja sosiaalivaliokunnan Ecosocin matkakorvauksia on käytetty väärin. Britannian valtiovarainministeri Gordon Brown, joka on ministerineuvoston puheenjohtaja, sanoi, ettei vilppiä harjoittaneita jäseniä pitäisi valita uudelleen valiokuntaan.

Asiaan on kiinnittänyt huomiota EU:n tilintarkastustuomioistuin. Ecosocissa on 222 jäsentä, jotka edustavat työnantajia, työntekijöitä, maanviljelijäjärjestöjä jne. Jäsenistä yhdeksän on Suomesta. Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) totesi, ettei kukaan suomalaisista jäsenistä ole syyllistynyt vilppiin. Väärinkäyttöä on tapahtunut siten, että jäsenet ovat matkustaneet turistiluokassa, mutta laskuttaneet kalliimpien lippujen mukaan. Joskus koko matkaa ei ole edes tapahtunut.

-Talous- ja sosiaalivaliokunnan jäsenet ovat laskuttaneet vähän eri luokassa kuin missä matkat ovat tosiasiallisesti tulleet tehdyiksi - ja heille se ei liene sallittua. Kysyttäessä, mitä "heille" tarkoittaa, Niinistö vastasi, että EU:n parlamentin jäsenten kohdalla on puhuttu samanlaisesta perusilmiöstä, mutta siellä se ei ole kielletty. Niinistö näpäytti siten mm. suomalaisia EU-parlamentaarikkoja, jotka voivat ansaita 7000 markkaa viikossa matkustamalla kotiin Suomeen turistiluokassa.

Suomalaisten EU-lähteiden mukaan kaikissa muissa EU-instituutioissa parlamenttia lukuunottamatta on siirrytty todellisten matkakustannusten korvaamiseen. Laskutettaessa on jopa näytettävä boarding-kortti. EU:n parlamentissa kansanedustajat saavat sitä vastoin matkakorvauksen, joka kattaa reilusti kotimatkan business-luokassa. EU-kansanedustajan oma asia on sen jälkeen, kuinka paljon hän todellisuudessa maksaa matkastaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.