Mainos

EU:n uudet tilat vihittiin käyttöön

EU-parlamentin uudet tilat vihittiin torstaina käyttöön Brysselissä. Tilaisuudessa oli läsnä myös Belgian kuningas Albert II.

Uudessa Leopold-rakennuskompleksissa on 372000 neliömetriä toimistotiloja ja 2300 pysäköintipaikkaa. Rakennuksen kustannukset eurooppalaisille veronmaksajille ovat ainakin 5,6 miljardia markkaa.

Uutta rakennusta onkin arvosteltu kalliiksi - europarlamentaarikolla on uusissa työhuoneissaan mm. omat suihkut. Parlamentin tarkoitus on kuitenkin uuden rakennuksen myötä pienentää vuokrakustannuksiaan 75000 miljoonalla markalla vuodessa, kun työtilat keskitetään yhteen paikkaan.

EU:n parlamentti työskentelee pääsääntöisesti Brysselissä, mutta pitää kuukausittaiset kokouksensa Strasbourgissa, jonne paraikaa rakennetaan uutta parlamenttipalatsia. Uuden rakennuksen on määrä valmistua syksyllä.

Parlamentin 626 edustajaa yrittävät tehdä parhaansa ratkaistakseen kahdessa paikassa työskentelyn ongelmat, sanoi parlamentin puhemies Jose Maria Gil-Robles torstain vihkimistilaisuudessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.