Mainos

EU:n ulkoministerit puivat Iran-pakotteita

Yhdysvallat on vedonnut EU:hun, jotta se määräisi Iranille voimakkaampia pakotteita kuin YK:n turvallisuusneuvosto. Iran ilmoitti jälleen eilen, että pakotteilla ei ole vaikutusta sen ydinohjelmaan.

EU:n ulkoministerit kokoontuvat tänään Brysseliin keskustelemaan Irania koskevista pakotteista.

YK:n turvallisuusneuvosto määräsi viime vuoden lopulla pakotteet, joiden tarkoituksena on painostaa Irania lopettamaan uraanin rikastaminen. Päätöslauselmassa kaikkia maita kehotetaan muun muassa kieltämään ydin- ja ohjusteknologian vienti Iraniin.

Yhdysvallat vetosi tuolloin EU:hun ja Japaniin, jotta ne ottaisivat lisäksi käyttöön vielä voimakkaampia toimia kuten vientiluottojen rajoittamisen, aseviennin lopettamisen ja öljyntuontisopimusten allekirjoittamatta jättämisen.

Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad toisti jälleen eilen, etteivät YK:n pakotteet vaikuta Iranin ydinohjelmaan.

- Vaikka YK hyväksyisi kymmenen uutta päätöslauselmaa, niillä ei olisi mitään vaikutusta Iranin talouteen tai politiikkaan, Ahmadinejad sanoi puheessaan Iranin parlamentissa.

Iranin televisio kertoi eilen, että maa aloittaa kolmipäiväiset sotaharjoitukset, joiden aikana se testaa lyhyen matkan ohjuksiaan. Kyseessä ovat ensimmäiset harjoitukset YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman jälkeen.

(MTV3-STT-AFP-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.