Mainos

EU:n ulkoministerit pohtivat Venäjää – lisäpakotteet esillä

EU:n ulkoministerit kokoontuvat maanantaina pohtimaan, mitä Venäjän suhteen pitäisi seuraavaksi tehdä, kertoo Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman Van Rompuy.

Kokouksessa pohditaan myös mahdollisia lisäpakotteita. Van Rompuy kertoi asiasta G20-maiden kokouksessa Brisbanessa Australiassa.

Van Rompuyn mukaan Venäjän on lopetettava aseiden ja joukkojen vieminen Ukrainaan ja vedettävä Ukrainassa jo olevat joukot pois.

– Venäjän täytyy osaltaan käyttää vaikutusvaltaansa kapinallisiin, jotta Minskin rauhansopimuksen täytäntöönpano varmistuu.

Van Rompuy sanoi, että tilanne Ukrainassa jatkuu äärimmäisen huolestuttavana ja että EU:n käyttää kaikkia diplomatian keinoja tilanteen ratkaisemiseksi.

G20-maiden saapuvan Venäjän presidentin Vladimir Putinin oletetaan joutuvan kovaan diplomaattiseen painostukseen Ukrainan tilanteen vuoksi.

Ukrainan länsimielinen keskusjohto ja sotilasliitto Nato ovat syyttäneet Venäjää aseiden ja sotilaiden lähettämisestä Itä-Ukrainaan kapinallisten tueksi, jotta nämä voisivat mahdollisesti aloittaa uuden hyökkäyksen.
Sodassa arvioidaan kuolleen yli 4 000 ihmistä huhtikuun jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.