Mainos

EU:n ulkoministerit pohtivat Venäjää – lisäpakotteet esillä

EU:n ulkoministerit kokoontuvat maanantaina pohtimaan, mitä Venäjän suhteen pitäisi seuraavaksi tehdä, kertoo Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman Van Rompuy.

Kokouksessa pohditaan myös mahdollisia lisäpakotteita. Van Rompuy kertoi asiasta G20-maiden kokouksessa Brisbanessa Australiassa.

Van Rompuyn mukaan Venäjän on lopetettava aseiden ja joukkojen vieminen Ukrainaan ja vedettävä Ukrainassa jo olevat joukot pois.

– Venäjän täytyy osaltaan käyttää vaikutusvaltaansa kapinallisiin, jotta Minskin rauhansopimuksen täytäntöönpano varmistuu.

Van Rompuy sanoi, että tilanne Ukrainassa jatkuu äärimmäisen huolestuttavana ja että EU:n käyttää kaikkia diplomatian keinoja tilanteen ratkaisemiseksi.

G20-maiden saapuvan Venäjän presidentin Vladimir Putinin oletetaan joutuvan kovaan diplomaattiseen painostukseen Ukrainan tilanteen vuoksi.

Ukrainan länsimielinen keskusjohto ja sotilasliitto Nato ovat syyttäneet Venäjää aseiden ja sotilaiden lähettämisestä Itä-Ukrainaan kapinallisten tueksi, jotta nämä voisivat mahdollisesti aloittaa uuden hyökkäyksen.
Sodassa arvioidaan kuolleen yli 4 000 ihmistä huhtikuun jälkeen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja