Mainos

EU:n ulkoministerit arvioivat Poroshenkon rauhansuunnitelmaa

EU:n ulkoministerit arvioivat tänään Luxemburgissa Ukrainan tilannetta ja maan presidentin Petro Poroshenkon esittämää rauhansuunnitelmaa. Suomea kokouksessa edustaa ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd).  

Ukrainan uusi ulkoministeri Pavlo Klimkin on kutsuttu kokoukseen antamaan tilannekatsauksen maan tapahtumista. Poroshenko esitteli viikonloppuna rauhansuunnitelmaansa ja julisti yksipuolisen tulitauon. Taistelut Itä-Ukrainassa ovat kuitenkin jatkuneet.  

Ministerit saattavat keskustella myös Venäjän vastaisista sanktioista, mutta heillä ei ole valtaa päättää laajoista talouspakotteista. Jäsenmaat ovat hyvin erimielisiä niiden käyttöönotosta.  

Britannian pääministeri David Cameron antoi tämän kuun alussa Venäjälle kuukauden aikaa osoittaa, että se pyrkii liennyttämään levottomuuksia Itä-Ukrainassa. EU-maiden johtajat arvioivat tilannetta torstaina alkavassa huippukokouksessa.  

Ulkoministerien odotetaan linjaavan tänään pelisääntöjä sille, miten EU:n tulisi suhtautua Krimin niemimaalla toimiviin yrityksiin, siellä myönnettyihin passeihin ja alueelta EU:hun kaupattaviin tuotteisiin.  

EU-maat ovat yksimielisesti tuominneet Venäjän aluevaltauksen Krimillä ja pitävät niemimaata edelleen osana Ukrainaa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.