Mainos

EU:n ulkoministeri puun ja kuoren välissä

Catherine Ashton

Tänään koko aamupäivä Strasbourgissa on pyhitetty EU:n tämän hetken suurimmalle ja myös hankalimmalle hankkeelle; uuden ulkoasiainhallinnon perustamiselle.

Eurokansanedustajat käsittelevät aihetta ensimmäistä kertaa, ja pääsevät nyt tenttaamaan EU:n ulkoministeriä Catherine Ashtonia, jonka tehtävänä tämän uuden hallinnon perustaminen on.

Ashtonin ensimmäinen versio ehdotuksesta on saanut kritiikkiä komission ja jäsenmaiden jälkeen myös parlamentilta, joka katsoo, että se ei sisällä sen omia vaatimuksia. Parlamentti nimittäin haluaa, että myös ulkoasiainhallinnon budjetin täytyy saada parlamentin siunaus. Se lisäksi se vaatii, että jos joku EU:n tulevista edustustojen päälliköistä eli suurlähettiläistä herättää epäilyksiä, parlamentilla olisi silloin mahdollisuus järjestää tämän kuuleminen samaan tapaan kuin se nyt tekee EU-komissaarien kanssa.

Paljon arvostelua osakseen saanut Ashton on siis myös Strasbourgissa täysin puun ja kuoren välissä, kun kaikki osapuolet haluavat mahdollisimman paljon valtaa toistensa kustannuksella.

Ashtonin on määrä tehdä lopullinen ehdotuksensa kuun loppuun mennessä, jotta se voitaisiin hyväksyä huhtikuussa.

Katso Helena Petäistön raportti Strasbourgista (Kymmenen uutiset 10.3.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.