Mainos

EU:n työttömyys pysynyt ennallaan

Työttömyys oli EU:ssa toukokuussa 10,8 prosenttia, ilmoitti Eurostat tänään. Luku on sama kuin huhtikuussa, mutta hieman suurempi kuin vuoden 1995 toukokuussa, jolloin työttömyysprosentti oli 10,7.

Prosentti tarkoittaa, että EU:n alueella työtä etsii yhteensä 18,1 miljoonaa ihmistä. Vuodenvaihteen jälkeen tilanne on hieman parantunut työttömyyden kovimmin koettelemissa maissa. Esimerkiksi Espanjassa työttömyysprosentti oli tammikuussa 22,6, toukokuussa 22,1. Belgiassa työttömyys laski 10,1 prosentista 9,8 prosenttiin ja Tanskassa 6,5 prosentista 6,1 prosenttiin. Joissakin EU-maissa luvut kuitenkin nousivat: Portugalissa työttömyysprosentti nousi tammikuun 7,3:sta toukokuun 7,6:teen, Ruotsissa 9,2:sta 10,2:teen.

Suomi on yhä toiseksi viimeisellä sijalla EU:n työllisyystilastoissa. Eurostat ei kertonut Suomen lukuja toukokuulta, mutta ilmoitti Suomen työttömyyden hieman vähentyneen tammikuun (16,6 %) ja huhtikuun (16,1 %) välillä.

EU-maista Luxemburg on onnistunut työllistämään asukkaansa parhaiten: maassa vain 3,1 prosenttia työvoimasta etsii työtä. Seuraavana tulee Itävalta, jossa prosentti on 4,1.

Eurostat ei pohjaa tilastojaan valtioiden ilmoittamiin lukuihin, vaan käyttää Kansainvälisen työjärjestö ILO:n arviointiperusteita.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.