Mainos

EU:n työmarkkinaraportti julkaistu

Euroopan komission tänään julkaiseman vuotuisen työmarkkinaraportin mukaan hyvin koulutetuilla naisilla huipputeknologian aloilla on parhaat tulevaisuuden näkymät työmarkkinoilla.

Uusia työpaikkoja luotiin vuonna 2000 yli kolme miljoonaa, ja työllisyysaste oli 63,3 prosenttia. Uusista työpaikoista naisten osuus oli 1,6 miljoonaa. Työllisyysaste parantui edellisestä vuodesta prosentin verran.

Kokopäiväisten työpaikkojen osuus kolmesta miljoonasta uudesta työpaikasta oli lähes 70 prosenttia, kun osuus edellisenä vuonna oli 60 ja vuonna 1998 vain 54 prosenttia. Työttömyys väheni yli 1,5 miljoonalla keskimäärin 8,2 prosenttiin. Ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen myös naisten työttömyys painui alle kymmenen prosentin.

Raporttiin liittyi myös vertailututkimuksen tulokset työllisyystilanteesta Euroopan unionin maiden ja Yhdysvaltojen välillä. Tutkimuksessa havaittiin, että naisten asemalla on merkittävä rooli selitettäessä Yhdysvaltojen ja EU:n maiden välisiä eroja työpaikkojen määrissä ja työllisyysmalleissa.

Yhdysvalloissa naisten osuus korkeapalkkaisissa töissä on selvästi suurempi kuin EU:ssa. Yhtenä syynä nähtiin se, että Euroopassa naiset työskentelevät useimmin kuin Yhdysvalloissa osa-aikaisesti niinä vuosina kuin he huolehtivat lapsista. Yhdysvalloissa taas naiset alkavat työskennellä osa-aikaisesti vasta lähestyessään eläkeikää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.