Mainos

EU:n toiseksi kovin sauhuttelija tiukentaa tupakkalakia

Bulgaria aikoo kieltää tupakoinnin julkisissa sisätiloissa ensi vuoden kesäkuusta alkaen. Myös tupakointi päiväkotien, lastentarhojen ja koulujen ulkopuolella aiotaan kieltää.

Maan parlamentin on vielä hyväksyttävä hallituksen tänään tekemä päätös.

Euroopan unionin köyhimmässä jäsenmaassa sauhutellaan EU:n toiseksi eniten Kreikan jälkeen. Yli kolmasosa Bulgarian aikuisväestöstä tupakoi. Myös lähes kolmasosa 13–15-vuotiaista nuorista polttaa.

Bulgaria on jo kieltänyt tupakoinnin sairaaloissa, toimistoissa ja julkisessa liikenteessä. Ravintoloilta ja baareilta vaaditaan niin ikään savuttomia alueita, mutta harvat niistä ovat totelleet määräystä.

Hallitseva keskustaoikeistolainen puolue on aiemmin vastustanut tupakkakieltoa julkisissa sisätiloissa. Puolue on vedonnut Mustanmeren turismin kärsivän rajoituksesta.

Tähän mennessä 15 EU-jäsenmaassa on lakeja, joilla suojataan kansalaisia tupakansavulta. Täydellinen tupakointikielto kaikissa julkisissa tiloissa ja työpaikoilla, myös baareissa ja ravintoloissa, on voimassa Irlannissa, Britanniassa, Kreikassa, Espanjassa ja Unkarissa.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.