Mainos

EU:n toimisto Gazassa piiritetty

Joukko aseistautuneita miehiä on piirittänyt EU:n toimiston Gazassa. Toimiosto on pysynyt suljettuna tänään sillä väkivaltaisuuksia on osattu odottaa.

Ainakin kymmenen aseistautunutta palestiinalaista on piirittänyt Euroopan unionin toimistorakennuksen Gazassa. Profeetta Muhammadin pilakuvien julkaisua protestoivat miehet vaativat, että toimisto suljetaan.

Toimistot ovat kuitenkin pysyneet kiinni aamusta lähtien, sillä väkivaltaisuuksia osattiin pelätä jo ennalta.

Ilmeisesti Islamilainen Jihad- ja Fatah -järjestöihin kuuluvat miehet ammuskelivat ilmaan kiivetessään EU:n tiloja ympäröivien muurien päälle. He myös maalasivat spray-maalilla suuren X-kirjaimen toimistorakennuksen oveen ja kirjoittivat siihen, että rakennus pysyy kiinni, kunnes muslimeille esitetään anteeksipyyntö kuvien julkaisemisesta.

Kaksi palestiinalaisjärjestöä, Al Aksan marttyyrien prikaatit ja Kansan vastarintakomitea, uhkasi aiemmin tänään ottaa tanskalaiset, norjalaiset ja ranskalaiset kohteekseen palestiinalaisalueilla ja korostivat uhan olevan vakava.

Norja ilmoitti tänään, että se sulkee edustustonsa Länsirannalla ja harkitsee väkensä evakuointia. Norjalaisviranomaisten mukaan uhka alueella olevia norjalaisia kohtaan on vakava.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.