Mainos

EU:n tietosuojavaltuutettu epäilee teletietojen tallentamista

Euroopan unionin tietosuojavaltuutettu kritisoi suunnitelmia teletunnistetietojen pakolliseksi tallentamiseksi EU-maissa.

Tietosuojavaltuutettu Peter Hustinx sanoo suhtautuvansa epäillen tietojen tallentamisen tarpeeseen. Ennen kuin hanketta voi pitää hyväksyttävänä, EU:n pitäisi huolehtia useiden vähimmäisvaatimusten täyttymisestä.

Tietoja tulisi esimerkiksi tallentaa vain tiukasti rajatun ajan. Kansalaisilla pitäisi olla riittävä oikeussuoja omien tietojensa suhteen. Lisäksi valtioiden tulisi huolehtia, että ainoastaan lakiviranomaisilla on pääsy tietoihin, ja että tiedot suojataan tehokkaasti.

Hustinxin mukaan varovaisuutta tarvitaan, koska tallentamisella voi olla vaikutuksia kansalaisten yksityisyyden suojaan.

Sekä EU-komissiolla että puheenjohtajamaa Britannialla on esitykset teletietojen tallentamisesta. Ne velvoittaisivat operaattorit tallentamaan tiedot kaikista puheluista, internetyhteyksistä, tekstiviesteistä ja sähköposteista. Viestien sisältöä ei tallennettaisi, mutta tiedot yhteyksistä säilöttäisiin ainakin 6-12 kuukauden ajan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.